Promotie campagne – 2013


Functie

Online promotie

Jaar

2013

Klant

Hossen op de Markt

Hossen op de Markt is een Bredaas carnavalsevenement dat jaarlijks op carnavalszondag tussen 20.00 en 22.00 uur plaatsvindt. Het evenement – dat is opgericht om het buitencarnaval in ut Kielegat een boost te geven – is nog steeds groeiende in aantal bezoekers en is een mix van simpelweg FEEST, opblaasartikelen, samen dansen, springen en zingen, confetti, SFX en special guests.
Helmgras Media produceert elk jaar alle online promotie video’s, after-movie’s en clips van het evenement. Kijk hier alle video’s terug die sinds 2013 door Helmgras bedacht, gefilmd, gemonteerd en/of geproduceerd zijn.

2013 – Jaar 1 – Promotie online
Om in het eerste jaar het evenement onder de aandacht te brengen hebben we de hulp ingeroepen van bekende Bredanaars die het carnaval een warm hart toedragen. De opzet van de filmpjes was om elke Bredanaar in zijn eigen habitat te filmen en te zien hoe zij zich aan het voorbereiden waren op carnaval. Elk week plaatsten we twee filmpjes online in aanloop naar het Hossen. Zo hadden we een promotiecampagne van vier weken die goed werd opgepakt in de lokale media. Het filmpje met burgemeester Peter van der Velden werd nog gedeeld op Dumpert waardoor het flink onder de aandacht kwam.

Aan de campagne werkten mee: politicus Klaas Dijkhoff, burgemeester Peter van der Velden, presentatrice Marielle Bastiaansen, rasartiest en zanger Sjon de Manager (Martijn Lavrijssen), kastelein en zanger Ger Couvreur, zanger Thijs van der Molen & Kielegat-nar Marco van den Wijngaard, Prins Carnaval 2013 Lucien Verhoef en GroenLinks-wethouder Selcuk Akinci.
Camera en montage: Freek Haverman
Script en concept: Freek Haverman & Jaap Meeldijk (m.m.v. team Hossen op de Markt)

UPDATE: In 2017 kreeg het filmpje van Klaas Dijkhoff opeens landelijke bekendheid toen Eva Jinek het in haar show bracht alsof Klaas het lied Mijn Sanseveria had uitbracht. Bekijk hier terug. 

Sluiten